Росія вербує «журналістів» зі всього світу за допомогою багатомільйонної програми, — ЦНС

Росія через «Росспівробітництво» збільшує витрати на програми для іноземних «журналістів, блогерів та молоді» для висвітлення війни у потрібному для країни-агресора ключі. На такі програми російська влада виділила 230 мільйонів рублів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву в Telegram.

Як зазначають у повідомленні, таким чином Росія нарощує вербування «журналістів» у всьому світі
Як пояснюють в ЦНС, «Росспівробітництво» — структура створена для функціонування російської агентурної мережі у всьому світі. За чотири місяці 2024 року вона оголосила тендери щодо «вірного висвітлення» війни на 230 мільйонів рублів. Це більше, ніж за весь 2023-й рік.
У рамках своїх програм «Росспівробітництво» щорічно оплачує поїздки до Росії й на у тому числі тимчасово окуповані території тисячі молодих «представників суспільно-політичних кіл» із закордону.
«На Росії іноземні «журналісти» проходять навчання в агентстві новин Sputnik і в газеті «Комсомольська правда. Надалі вони стають осередками пропагандами у своїх країнах, та проводять інформаційні кампанії проти України та всього цивілізованого світу. «, — пишуть у Центрі нацспротиву.

Вербування Росією представників ЗМІ
Варто зауважити, що Росія систематично проводить вербування журналістів у всьому світі для виправдання своєї агресивної політики.
Навіть попри повномасштабну війну окупанти вдаються до вербування українців, які зрештою працюють на пропагандистські канали РФ з метою дискредитації української армії та легалізації дій загарбників на окупованих територіях.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/268004/rosija-verbuie-zhurnalistiv-zi-vsogo-svitu-za-dopomogoju-bagatomiljonnoi-programi-cns

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top