Окупанти активізувались на Харківському напрямку після «затишшя» зранку

Після «затишшя», яке спостерігалося з ранку 19 травня на Харківському напрямку, окупанти знову активізувалися. Ворог уже встиг сім разів штурмувати позиції ЗСУ.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

«На Харківському напрямку окупанти дещо активізувалися — тут на даний час відбулося сім бойових зіткнень. Ситуація динамічна, противник намагається потіснити підрозділи Сил оборони поблизу Вовчанська, сіл Стариця, Липці», — йдеться у повідомленні.
Крім того, біля села Лук’янці загарбники завдали авіаційного удару, застосувавши п’ять КАБів.
«Українські військові тримають оборону, ведуть вогонь у відповідь та контратакують на окремих ділянках», — зазначають у Генштабі, описуючи ситуацію на 13:30.
Куп’янський напрямок
На Куп’янському напрямку ворожа авіація завдавала ударів в районі Петропавлівки, інформація уточнюється.
«Станом на цей час українські воїни відбили чотири атаки, ще дві — тривають. Бої мали місце біля Синьківки, Іванівки, Берестового та Стельмахівки. Загарбники зазнають втрат, інформація про які уточнюється», — додали у прес-службі військового командування.
Ситуація на Харківському напрямку
Зранку 19 травня в Генштабі відзначали, що активність окупантів на Харківському напрямку помічена не була. При цьому ЗСУ тримають усі дії загарбників під вогневим контролем.
Зокрема, в Інституті вивчення війни вважають, що незважаючи на те, що російські війська всю останню добу продовжували наступ у районах села Липці та Волчанська, але лінія фронту не змінилася.
При цьому окупанти віддають пріоритет захопленню Вовчанська, бо це дозволить отримати тактичну перевагу для прямування у Харківській області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/268064/okupanti-aktivizuvalis-na-harkivskomu-naprjamku-pislja-zatishshja-zranku

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top