Евакуація як порятунок: росіяни посилили обстріли Степногірська

Щодня ситуація в селищі Степногірська погіршується. Ворог продовжує обстріли артилерією, «Градами», використовує різні модифікації дронів, а зараз почастішали удари керованими авіаційними бомбами (КАБами). Місцеві мешканці змучені й налякані, тому евакуація стає для них найкращим способом зберегти власне життя.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.



Майже щодня територія Степногірської ОТГ опиняється під прицілом російських військ. Нещодавно окупанти завдали удару по селищу керованими авіаційними бомбами. Про наслідки влучань розповів начальник відділення поліції № 1 Василівського РУП Денис Дятлов: «Одна з них влучила у будівлю, в якій перебували люди, інша впала поряд. У результаті – троє поранених, три поверхи будівлі вщент зруйновані, пошкоджені довколишні багатоповерхівки».

Значних збитків і страждань завдають також обстріли з РСЗВ, танків та артилерії. Поліцейська евакуаційної групи Наталія Шишкова розповідає: «Люди настільки втомилися від постійних ворожих атак, що зараз страх за власне життя переважає над страхом покинути домівку. Раніше ми вмовляли громадян на евакуацію, але в більшості випадків отримували відповідь типу ‘як же я поїду, в мене дім, город, тварини’. Тепер люди самі звертаються по допомогу, бо розуміють, що задля їхньої ж безпеки краще виїхати до спокійніших населених пунктів».

Ефективність роботи поліцейської евакуаційної групи підтверджують цифри: від початку їхньої діяльності вдалося вивезти з прифронтового селища майже 200 осіб, серед них люди похилого віку та маломобільні громадяни.

Вже понад рік команда поліцейських здійснює евакуацію з небезпечних зон. Нещодавно зі Степногірська вивезли ще одну літню пару, яка довго не наважувалася на цей крок. Жінка, з власних міркувань, не захотіла показувати обличчя, але поза камерою поділилася: «Ми дуже втомилися з чоловіком, хочемо тиші й спокою, хоча б на трохи. Дякуємо поліції, що змогли нам допомогти».

Мешканців населених пунктів, які знаходяться поблизу бойових дій, закликають евакуюватися.

До поліцейських евакуаційних груп можна звернутися за номерами телефонів:

— для жителів Пологівського району – 050-272-72-76;

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/evakuatsiia-iak-poriatunok-rosiiany-posylyly-obstrily-stepnohirska.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top