Зникли гроші, зібрані всією Україною для загиблих співачок із Запоріжжя: кого звинувачують у крадіжці?

9 серпня 2023 року внаслідок ворожої атаки по Запоріжжю в Шевченківському районі загинули дві молоді співачки — Світлана Сємєйкіна та Христина Спіцина.

Вони були надзвичайно творчими та талановитими. Утворили дует «Similar girls» і стали учасницями кавер-бенду «Gems». У вільний час співачки проводили вуличні виступи в обласному центрі, під час яких збирали гроші для наших захисників.

Того дня Світлана з Христиною також намагалися зібрати гроші для ЗСУ, однак російська ракета забрала їхні життя.

Ця трагедія вразила всю Україну, і багато хто захотів допомогти сім’ям юних дівчат, тому небайдужі люди почали збирати гроші. З часом картки батьків однієї із загиблих дівчат було заблоковано, так вони вирішили відкрити нову картку в «Монобанку». Картку було відкрито на ім’я Олега — хлопця Христини Спіциної. Олег проживав разом з Христиною та її батьками (навіть після загибелі дівчини), тому родина вважала його повноправним членом сім’ї.

Загалом вдалося зібрати 280 тисяч гривень. Ці гроші батьки Світлани та Христини вирішили витратити на пам’ятники для дівчат, щоб достойно вшанувати їхню пам’ять. Однак з часом з’ясувалося, що всі гроші зникли з картки разом з Олегом. Про це розповідає мати загиблої дівчини у соціальних мережах:

«Було прийнято рішення відкрити картку на ім’я Олега.

Коштів, які ми мали, вистачило на такі витрати, як столова, ритуальні послуги тощо. А кошти, які вдалося зібрати завдяки вам, а це — 280 тисяч гривень, ми вирішили витратити на пам’ятники для дівчат.

Вже наприкінці серпня 2023 року ми обговорювали стиль і колір пам’ятників та майже дійшли до кінцевого рішення. Вирішили, що хочемо один пам’ятник на двох. 13 січня 2024 року ми востаннє зібралися з батьками Світлани, щоб обговорити останні деталі. А потім вирішили, що 15 січня вже приїдемо і дамо 50% від загальної суми на пам’ятники. Про це ми повідомили Олегу. Він мав переказати кошти на розрахунковий рахунок підприємства.

14 січня він вийшов до магазину і не повернувся. Думаю, ви вже здогадалися, хто герой цієї історії. Ми не очікували такого повороту. Він навіть заблокував нас на кілька днів. Згодом вийшов на зв’язок і повідомив, що його картку було заблоковано і ці кошти начебто списала виконавча служба», — розповідає жінка.

Олег попросив 2-3 дні, щоб розв’язати ці питання. Батьки пішли на поступки. Однак за словами жінки, час минав, а гроші ніхто не повертав.

«Ми намагалися достукатися до його рідних, до його сім’ї, але вони повідомили, що це взагалі не їхня проблема. І навіть більше, вони звинуватили нас у тому, що ми йому довірилися».

Врешті-решт постраждалі сім’ї звернулися до правоохоронних органів. Поліція отримала доступ до його банківських рахунків та боргів.

Мати Христини наголосила, що судячи з документів, ніяких боргів у Олега не було. Хлопця викликали до поліції, але він відмовився надавати показання.

«Також поліція отримала доступ до всіх його транзакцій, на яких чітко видно, що він сам переказував кошти на свої картки ще в серпні — одразу після загибелі дівчат. Тому одразу стає зрозуміло, що всі ці п’ять місяців після трагедії він нам брехав», — підсумувала родичка загиблої дівчини.

У суді мають поставити крапку у цій історії. Наразі прокурор готує обвинувачення.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/znykly-hroshi-zibrani-vsiieiu-ukrainoiu-dlia-zahyblykh-spivachok-iz-zaporizhzhia-koho-zvynuvachuiut-u-kradizhtsi.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top