У Запоріжжі проїзд у трамваях і тролейбусах знову стане платним

Від початку повномасштабного вторгнення електротранспорт у Запоріжжі є безкоштовним для всіх жителів Запоріжжя. Однак через відстутність коштів на ремонт в місті значно зменшилися інтервали курсування транспорту, а люди вимушені чекати на зупинках по декілька годин.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на міську раду.

У міськраді зауважують, що зараз внутрішні резерви КП «Запоріжелектротранс» практично вичерпані. Зокрема до війни на лінії виходили в середньому, 55 трамваїв та 38 тролейбусів. Сьогодні ж — 36 трамваїв і 20 тролейбусів. Кількість автобусів, які щоденно перевозять пасажирів зменшилася до 51. Відповідно, люди вимушені довше чекати транспорту на зупинках, зокрема й ввечері.

Причини зменшення транспорту полягають у відсутності грошей на запасні частини, а також наявність у комунального підприємства «Запоріжелектротранс» кредиторської заборгованості за придбані запчастини.

Саме тому в міській раді розглядають можливість відновлення платного проїзду в електротранспорті. Вартість становитиме 10 гривень. Разом з цим планують зменшити вартість проїзду в автобусах з 12 до 10 гривень.

За підрахунками спеціалістів це дозволить КП «Запоріжелектротранс» додатково заробити 70 мільйонів гривень.

Безкоштовний проїзд залишиться лише для пільгових категорій:

ветерани війни,ветерани військової служби, учасники бойових дій, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, інваліди, пенсіонери за віком, діти до 7 років, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей, діти-інваліди, постраждалі учасники Революції Гідності та низка інших категорій.

Питання відновлення платного проїзду в електротранспорті та нової вартості проїзду в комунальному громадському транспорті планується винести на затвердження виконавчого комітету міської ради. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/u-zaporizhzhi-proyizd-u-tramvayah-i-trolejbusah-znovu-stane-platnim/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top