Вступ в аспірантуру 2024: чи зарахують сертифікат з іноземної мови

В України зупинили зарахування сертифікатів як результатів іспиту з іноземної мови під час вступу в аспірантуру. Відповідні змміни опублікувало МОН на офіційному сайті.

Відтепер вступники в аспірантуру не зможуть скористатися сертифікатами тестів TOEFL, International English Language Testing System або Cambridge English Language Assessment з англійської мови, TestDaF з німецької мови, DELF або DALF з французької мови.

Натомість для допуску до вступу на навчання для здобуття ступеня доктора філософії / доктора мистецтва, цьогоріч вступнику обов’язково треба надати результати єдиного вступного іспиту.

Він складатиметься з двох частин:

тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської за вибором вступника);ТЗНК (тест загальних навчальних компетентностей).

З іноземної мови учасник ЄВІ, який планує вступати в аспірантуру, має набрати не менше ніж 130 балів (9 тестових балів).

За блок ТЗНК вступник в аспірантуру має набрати мінімум 5 тестових балів, щоб подолати «пороговий» бал і отримати можливість брати участь у подальшій вступній кампанії.

Нагадаємо, раніше «Акцент» повідомляв, що станом на 27 травня для вступу в магістратуру й аспірантуру зареєструвалося понад 167 тисяч учасників, що вдвічі більше за очікувані цифри.

Підписуйтесь на Акцент в

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Источник: https://akzent.zp.ua/vstup-v-aspiranturu-2024-chi-zarahuyut-sertifikat-z-inozemnoyi-movi/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top