«Уряд» окупованого Мелітополя практично легалізував мародерство

Окупаційна адміністрація на тимчасово окупованій території Запорізької області прийняла рішення, яке фактично легалізує мародерство. Нещодавно були ухвалені так звані «закони» про «націоналізацію», згідно з якими тисячі законних власників позбавлені можливості розпоряджатися своїм нерухомим майном.

Як повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров, житлові будинки, квартири та інші будівлі вже внесені в реєстри і передані або готуються до передачі новим «власникам». Крім того, окупанти змусили мешканців реєструвати свої земельні ділянки. Якщо ж цього не зробити, землю визнають «безхозною» і конфіскують. Також під загрозою опиняються автомобілі, техніка та продукція підприємств, які теж можуть бути визнані «безхозними» та конфісковані з метою подальшого продажу.

Росіяни вже давно “націоналізовують” помешкання українців й заселяють туди окупантів, “гастролерів” з рф й тд. Водночас майно українців розкрадається російськими мародерами.

Тепер місцева окупаційна адміністрація вигадала закон, який передбачає конфіскацію рухомого майна українців, які втекли від “визволителів” й його подальшу реалізацію. По факту цим законом окупанти хочуть легалізувати мародерство заднім числом.

Центр національного спротиву зауважує, що сертифікат про отримання конфіскованого майна українців стане “посвідченням мародера”.

У Запорізькій області створено додаткові засоби комунікації з мешканцями тимчасово окупованих територій. Повідомити про кримінальні правопорушення або інші події можна через месенджери «Telegram» та «WhatsApp» за номером телефону +380504529195.

Також можна написати електронного листа до Нацполіції Запорізької області за адресою info@zp.npu.gov.ua.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/uriad-okupovanoho-melitopolia-praktychno-lehalizuvav-maroderstvo.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top