У Запоріжжі викрили шахраїв, які пропонували роботу за кордоном

Засновником шахрайської схеми був житель Запоріжжя, який разом із двома співорганізаторами координував діяльністю створеної ним злочинної організації. Інші пять учасників були залучені на роль менеджерів «по роботі» з клієнтами.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на прокуратуру Запорізької області.

За розробленим планом вони розміщували у мережі Інтернет фейкові оголошення про допомогу у працевлаштуванні за кордоном. Вартість таких псевдопослуг складала в середньому 600 євро.

Під час телефонних розмов ознайомлювали клієнтів із наявними вакансіями, умовами роботи, проживання, оформлення робочих віз тощо, створюючи ілюзію фахового агентства з працевлаштування. Після отримання передоплати переставали відповідати на дзвінки.

У такий спосіб підозрювані заволоділи коштами більше 20 потерпілих на суму понад 600 тис. грн. Правоохоронцями проведено 14 обшуків. Вилучено понад 12 тис. дол та 2,5 тис. євро, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, банківські картки тощо.

Наразі учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України. Двом із них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, щодо інших – питання вирішується. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/u-zaporizhzhi-vikrili-shahrayiv-yaki-proponuvali-robotu-za-kordonom/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top