Змінені правила для ВПО в Україні

Український уряд вніс корективи до умов проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Тепер внутрішньо переміщеним особам дозволено заселятися в гуртожитки, а також продовжено термін перебування без ідентифікаційних документів.

За оголошенням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, ці зміни стали можливими завдяки новаціям у постанові Кабінету Міністрів від 1 вересня 2023 року № 930. Зокрема, вони включають:

Продовження терміну для адаптації житлових приміщень до стандартів, встановлених до 1 січня 2025 року;Дозвіл на проживання ВПО без ідентифікаційних документів до 60 днів замість 30;Можливість облаштування нежитлових просторів, включно з готелями та гуртожитками, для тимчасового розміщення ВПО;Заборона виключення із списку місць тимчасового проживання об’єктів, відремонтованих за рахунок міжнародних донорів, що гарантує захист від необгрунтованого виселення ВПО. Оновлення у забезпеченні допомоги ВПО

Зміни у політиці щодо надання допомоги ВПО в Україні також були внесені через обмежені фінансові ресурси у державному бюджеті та потребу у точній ідентифікації осіб, які реально потребують цієї допомоги. Через це число осіб, яким надається допомога, значно скоротилося. Допомогу надаватимуть автоматично на пів року лише наступним категоріям переселенців:

Пенсіонерам, чия пенсія на 01.01.2024 не перевищує 9 444 грн;Особам з інвалідністю I чи II групи, дітям з інвалідністю до 18 років, тяжкохворим дітям;Дітям-сиротам, дітям без батьківського піклування до 23 років та їхнім прийомним батькам. Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/zmineni-pravila-dlya-vpo-v-ukrayini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top