«Ми скоро звідси підемо»: російські солдати обіцяють залишити Мелітопольщину

Вже третій рік жителі Мелітопольського району змушені терпіти вкрай неприємне сусідство з російськими окупантами. Особливо гостро воно відчувається в селах, де загарбниками зайнятий кожен другий будинок.

Вояки постійно проводять ротації, влаштовуючи при цьому обшуки й облави в зайнятих населених пунктах.

Перевіряють телефони, комп’ютери, розпитують про родичів і сусідів, а ще обнишпорюють кожен закуток подвір’їв селян. І, якщо в Мелітополь, з якого ліплять вітрину «русского мира», вливають великі гроші, то до мешканців сіл нікому діла немає. Людям доводиться виживати за відсутності транспорту, води, зв’язку та медичної допомоги.

Але останнім часом у них з’явилася надія. Якщо не на позбавлення від мук, то на деякі поліпшення життя. Окупанти все частіше стали говорити місцевим жителям, що довго вони на Мелітопольщині не затримаються.

Нібито, вже є наказ про передислокацію підрозділів. Коли відбудеться ця радісна подія і куди відправлять загарбників, вони не кажуть. Ймовірно, йдеться про перекидання в зону бойових дій вояків, які засиділися в тилу. Російська армія зазнає чималих втрат, тому потребує поповнення сил.

Оскільки диктатор Путін не наважується оголошувати нову мобілізацію в Росії через побоювання невдоволення народу, то не виключено, що воювати відправлять жителів захоплених регіонів. Протягом останнього року, разом із паспортизацією окупанти проводили військовий облік. І тепер нічого не заважає їм змусити місцевих чоловіків «віддавати борг» росії.

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/my-skoro-zvidsy-pidemo-rosiyski-soldaty-obitsiaiut-zalyshyty-melitopolshchynu.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top