Обіцяли на добу, а відключили на два тижні: на Запоріжжі десятки будинків залишилися без газу

Понад два тижні десятки будинків у селі Володимирівське під Запоріжжям залишаються без газу. Спеціалісти Запоріжгазу відключили постачання під приводом проведення робіт на один день, але досі жителі села не знають, коли їм відновлять газ.

Акцент поспілкувався з жителем будинку, який опинився в числі відрізаних від газопостачання.

Приїхала газова служба, три чоловіки. Двоє зайшли у двір будинку подивитися на газову трубу (вона у нас повністю справна, боргів теж ніяких немає). Потім вони зайшли другий раз з ключами, відкрутили кран, поставили заглушку і сказали, що будуть проводитися газозварювальні роботи і на наступний день газ поновлять. Вони ще навіть запитали, чи точно хтось буде вдома. А тепер пройшло вже більше двох тижнів, а газу й досі немає, — розповів житель будинку Юрій.

Відключили газ одразу в багатьох будинках на вул.Грушевського та вул.Л.Українки. При цьому, за словами Юрія, ніяких робіт місцеві жителі так і не помітили впродовж цих тижнів. Спеціалісти Запоріжгазу більше не приїжджали, а ніяких термінів щодо поновлення постачання ніхто не дає.

Мешканці неодноразово зверталися на гарячі телефонні лінії Запоріжгазу, контакт-центру, але спеціалісти не дають жодних відповідей і перенаправляють споживачів дзвонити за іншими номерами.

Мешканці будинків підозрюють, що причиною відключення газу могли стати борги в якомусь з будинків, однак в такому випадку не зрозуміло, чому відлючили тих, хто справно сплачує всі рахунки.

Зауважимо, що відсутність газу збільшує обсяги споживання електроенергії. Враховуючи підвищення ціни на світло з 1 червня, загалом складну ситуації в енергосистемі країни й регулярні відключення, це створює для мешканців села багато проблем і незручностей.

Окрім того, в селі проживає чимало переселенців, які за новими правилами втратили виплати, але все одно намагаються оплачувати комунальні рахунки. Такі дії Запоріжгазу значно погіршують умови проживання ВПО. Мешканці просять втрутитися в ситуацію представників влади — голову Запорізької районної військової адміністрації Олега Буряка, а також голову ЗОВА Івана Федорова. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/obitsyali-na-dobu-a-vidklyuchili-na-dva-tizhni-na-zaporizhzhi-desyatki-budinkiv-zalishilisya-bez-gazu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top