В Укренерго анонсували збільшення відключень протягом тижня: названо причини

В Укренерго прогнозують ускладнення ситуації в енергосистемі протягом тижня, тому відключення по всій країні почастішають.

З чим це пов’язано повідомив в ефірі “Суспільного” голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

По-перше, починаючи з суботи, вийшли в ремонт два енергоблоки атомних електростанцій. “Це був плановий процес, його неможливо відтермінувати. Відповідно, у нас буде дещо менше потужності в системі, ніж було раніше”, – сказав він.

Окрім цього, на погіршення ситуації вплинули нещодавні обстріли. Зазнали пошкоджень певні об’єкти енергетики, зокрема декілька теплових і гідроелектростанцій.

По-третє, досить висока температура повітря, яка очікується завтра і протягом усього тижня. Це означає, що споживання зросте через більш інтенсивне використання систем кондиціонування.

“Тому дефіцит, якого ми були позбавлені протягом кількох днів на цьому тижні, повернеться, причому в досить серйозному розмірі. Він не може бути фізично перекритий імпортом електроенергії з Європи. Тому з завтрашнього дня протягом всієї доби очікуються планові графіки відключень”, – резюмував голова “Укренерго”. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/v-ukrenergo-anonsuvali-zbilshennya-vidklyuchen-protyagom-tizhnya-nazvano-prichini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top