Чи збільшуватимуть кількість місць у магістратурі й аспірантурі, — МОН

В Україні у 2024 році не зважаючи на шалений попит не планується збільшувати кількість місць в магістратурі та аспірантурі. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомивзаступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко.

Він зауважив, що кількість місць лімітована ліцензійними умовами і змінити це нині не можна з певних причин. Зокрема, це стосується матеріально-технічної бази та педагогічних працівників.

«Що стосується збільшення кількості місць, то цього не буде. Тому що вони лімітовані ліцензійними умовами, тобто від місткості ліцензії в кожному закладі вищої освіти є певна кількість місць. На ліцензійний обсяг впливає велика кількість чинників, у тому числі та матеріально-технічна база закладів освіти, наявність педагогічних, науково-педагогічних працівників. Перегляду ліцензійних вимог зараз не буде відбуватися, незалежно від попиту, інших обставин. Освітня сфера ніколи не буде допомагати тим людям, які використовують різні способи для того, щоб не виконувати свої конституційні обовʼязки», — розповів Андрій Вітренко.

За його словами, в цьому році на Єдиний вступний іспит (ЄВІ) в магістратуру, аспірантуру зареєструвалася рекордна кількість осіб — понад 200 тисяч. Заступник наголосив, що зазвичай кількість вступників була на рівні 120-130 тисяч осіб.

Станом на 27 травня для вступу в магістратуру й аспірантуру зареєструвалося понад 167 тисяч учасників, що вдвічі більше за очікувані цифри. Раніше «Акцент» повідомляв чи можна стати студентом вищого навчального закладу без складання Національного мультипредметного тесту (НМТ). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/chi-zbilshuvatimut-kilkist-mists-u-magistraturi-j-aspiranturi-mon/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top