В Нацполіції розповіли, як злочинці «перекваліфікувалися» під час війни

Під час війни в Україні злочинці почали займатися псевдоволонтерською діяльністю. Наприклад, завозять з-за кордону авто, дрони або одяг нібито для ЗСУ і продають їх в Інтернеті. Левова частка шахраїв — це арештанти СІЗО та ув’язнені.
Про це розповів начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Україні Андрій Рубель в інтерв’ю РБК-Україна.

«Дехто під приводом війни почав займатись псевдоволонтерською діяльністю, а по факту — банальним шахрайством. Кримінал — не виключення. Почали масово приганяти автомобілі з-за кордону, ніби це для ЗСУ. Потім це все на авторинку виставляється і продається», — розповів Рубель.
За його словами, шахраї також завозять дрони Mavic, одяг тощо, ніби на військові потреби. Потім це продається на різних Інтернет-майданчиках.
«Просто займаються шахрайством. Ми документуємо як окремих ділків, так і групи спільно з Департаментом карного розшуку, слідством. Левова частка шахраїв — це арештанти СІЗО, ув’язнені. Вони розміщують оголошення про продаж товарів (ті ж «Мавіки», одяг, амуніція, тепловізори тощо), яких не мають в реальному житті. Гроші отримують їхні посібники на волі та одразу зникають», — додав Рубель.

Псевдоволонтери в Україні
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що шахраї у Дніпропетровській області прикидались псевдоволонтерами та виманювали у людей гроші. Аферистів відправили до в’язниці.
А в Калуші Івано-Франківської області викрили псевдоволонтера, який коштом зборів на потреби ЗСУ ледь не збагатився на більш ніж мільйон гривень.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/268456/v-nacpolicii-rozpovili-jak-zlochinci-perekvalifikuvalisja-pid-chas-vijni

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top