В Україні хочуть ввести доноси про ухилянтів за винагороду

Український парламент розглядає новий законопроєкт, що має на меті змінити підхід до переслідування порушників військового законодавства. Зокрема, йдеться про впровадження механізмів матеріального заохочення для інформаторів, які повідомлятимуть про такі порушення.

Цю інформацію повідомила адвокатка Катерина Аніщенко у своєму інтерв’ю для ТСН.

Новий законопроєкт щодо військової поліції містить кілька положень, що викликали широкий інтерес серед юристів. Одне з ключових нововведень — право військових поліцейських у певних випадках входити до житла порушників законодавства, серед яких можуть бути й ухилянти, а також можливість виплачувати грошові винагороди фізичним особам за сприяння у розкритті злочинів.

Особливу увагу привернула пропозиція щодо створення «партизанської мережі». Ця мережа включатиме громадян, які за винагороду повідомлятимуть правоохоронцям про осіб, що порушили військове законодавство.

Стаття №9 законопроєкту про військову поліцію містить норму, яка дозволяє співпрацю з фізичними особами на договірних засадах, з дотриманням умов добровільності та конфіденційності. Також передбачено матеріальне та моральне заохочення осіб, які допомагають у попередженні, виявленні та припиненні кримінальних правопорушень.

Адвокатка Катерина Аніщенко зазначила: «Йдеться про заохочення цивільних надавати інформацію про правопорушників, дезертирів та інших осіб, що порушують військове законодавство». (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/v-ukrayini-hochut-vvesti-donosi-pro-uhilyantiv-za-vinagorodu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top