Опубліковано прогноз магнітних бурь на 8-9 червня

На вихідні дні очікується підвищення геомагнітної активності, що може мати певні наслідки для здоров’я та техніки.

Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував прогноз сонячної та геомагнітної активності на 8-9 червня 2024 року. Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу, який варіюється від 2 до 9. Чим вищий К-індекс, тим сильніший буря та її вплив на людей і техніку.

Варто зазначити, що прогноз може змінитися, оскільки дослідники сонячної активності оновлюють свої дані кожні три години.

Згідно з прогнозом, у суботу, 8 червня, очікується сонячна активність із К-індексом 3 (зелений рівень), що відповідає незначному геомагнітному хвилюванню, яке зазвичай не впливає на самопочуття людей. Однак у неділю, 9 червня, прогнозується підвищення до К-індексу 4 (жовтий рівень), що означає невелику магнітну бурю.

Вплив магнітних бурь на людей

Під час магнітних бур багато людей можуть відчувати головний біль, втому та дратівливість. Особливо чутливі до таких змін люди з хронічними захворюваннями серця і нервової системи. Тому рекомендовано в ці дні обмежити фізичні навантаження, пити більше води та уникати стресів.

Також варто пам’ятати, що геомагнітні бурі можуть впливати на роботу супутникових систем і засобів зв’язку. Авіаційні служби та оператори зв’язку часто враховують ці прогнози, щоб запобігти можливим перебоям у роботі обладнання. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/opublikovano-prognoz-magnitnih-bur-na-8-9-chervnya/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top