У Запорізькій області вже понад 50 засуджених поповнили лави ЗСУ

Понад 50 колишніх засуджених з Запорізької області пройшли необхідні процедури та захищатимуть територіальну цілісність України у складі Сил оборони.

Про це повідомили у коментарі 061 в Запорізькій обласній прокуратурі.

Згідно з процедурою, кожне клопотання про умовно-дострокове звільнення засуджених розглядає суд, ухвалюється рішення і лише після набрання законної сили вже колишні в’язні можуть поїхати у відповідні підрозділи.

«На даний час до суду направлено більше 100 подань щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби. За участі прокурорів Запорізької обласної прокуратури суд розглянув та задовольнив вже понад 80 таких подань. На виконання судових рішень більше 50 засуджених вже направлені на службу до лав Збройних Сил України», — розказав начальник відділу протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах Запорізької обласної прокуратури Юрій Гаврилов.

Нагадаємо, що 17 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє звільняти ув’язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби. У комітеті Нацбезпеки заявляли, що сподіваються, що готовність піти на фронт висловлять в районі 3-7 тис. ув’язнених

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3789868/u-zaporizkij-oblasti-vze-ponad-50-zasudzenih-popovnili-lavi-zsu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top