«Запоріжсталь» сплатив 3,5 млрд грн податків – у скарбницю України

Сплачені податки конвертуються у підтримку цивільних українців та Сил оборони України.

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест за два роки повномасштабного вторгнення рф в Україну перерахував до бюджетів всіх рівнів 3,5 млрд грн податків та зборів.

Усі податкові відрахування в повному сплачувалися попри зниження об’ємів виробництва вдвічі. Серед причин спаду – неповне завантаження виробничих потужностей, морська блокада, блекаути, терор з боку країни-агресора та значний відток кадрів, який відчули на собі запорізькі металурги.

«Виробничі показники комбінату за 2021 рік склали 4,4 млн тонн чавуну, 3,7 млн тонн сталі та 3,2 млн тонн прокату. Ці показники співставні із сукупними об’ємами виробництва за два воєнні роки: 2022 та 2023 відповідно. Попри неповну завантаженість виробництва, ми продовжуємо стабільно працювати, наповнювати бюджети та посилювати національну економіку», – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

Найбільші відрахування від комбінату до державної скарбниці припадають на сплату єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб, податку на прибуток та митні платежі. Також значними джерелами наповнення державного та місцевого бюджетів стали — плата за користування надрами, плата за землю та екологічний податок.

Раніше ми писали, що металургійний сектор залишається базовим для української економіки: українські металурги 2023 року сплатили понад $1 млрд податків

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/268556/zaporizhstal-splativ-3-5-mlrd-grn-podatkiv-u-skarbnicju-ukraini

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top