Як дізнатися реальний пробіг автомобіля: основні методи оцінки

Пробіг автомобіля – улюблений показник, з яким працюють нечесні продавці. Для того, щоб надати авто презентабельний вигляд, зменшити його видимий знос у хід йдуть хитрощі на кшталт скручування лічильника (одометра). В результаті покупець, введений в оману, ризикує придбати ТЗ з величезним пробігом, а також високим ступенем зношування всіх вузлів та компонентів. Однак цьому можна протидіяти. Є 5 основних способів дізнатися про реальний пробіг автомобіля.

Спосіб 1: пробиваємо автомобіль за кодом

Найпростіший і водночас інформативний метод оцінки пробігу — дізнатися історію транспортного засобу за ВІН-кодом. Такий крок дозволяє отримати достовірні дані про історію автомобіля, у тому числі пробіг, рік випуску, кількість господарів, юридичні та інші обтяження. За допомогою цих сайтів, яких на просторах інтернету безліч, користувач також може видалити історію ВІН коду, якщо така необхідність виникне.

У деяких випадках інформація виявляється недостатньою. Тому рекомендується використовувати додаткові відомості, джерела інформації про машину.

Спосіб 2: дивимося документи на ТЗ

Другий метод – оцінити документи на транспортний засіб. Потрібний паспорт на машину, а також сервісна книжка. У паспорті наведено основні відомості про авто. Найбільший інтерес становить рік випуску. Спираючись на дату виготовлення, можна приблизно оцінити пробіг (середнім пробігом в Україні на рік вважається показник 20-25 тисяч кілометрів).

Важливо подивитися, що написано у сервісній книжці. Там вказується пробіг на момент кожного сеансу технічного обслуговування.

Спосіб 3: професійна діагностика

Дізнатися кілометраж можна за допомогою спеціального обладнання. Пройти комп’ютерну діагностику можна практично у будь-якому сервісному центрі, автомайстерні. Вартість послуги починається від 200 гривень. У великих містах – від 250 гривень.

Спосіб 4: непрямі ознаки

Визначити суттєве зношування можна за непрямими ознаками, які вказують на такий. Звернути увагу слід на такі моменти:

нечітке, каламутне скло спідометра, а також лічильника (одометра);подряпана і явно потерта панель приладів;сколи на лобовому склі автомобіля, потертості, подряпини;високий відсоток зношування керма, а також ручки перемикання швидкостей;відсутні накладки на педалі;інші потертості, а також подряпини.

Потрібно брати до уваги все, що може видати автомобіль пристойного віку. Якщо машина явно зношена, а цифри одометра говорять про інше, лічильник точно скручували. Йдеться про сумнівного продавця.

Спосіб 5: дивимося на компоненти автомобіля

Визначити ймовірний кілометраж, який пройшла машина, можна за периферійними компонентами. Наприклад, можна подивитися на насос. У середньому він слугує близько 100 тисяч кілометрів. Якщо була заміна, автомобіль явно проїхав більше за цей показник. Гул підшипників, стукіт під капотом говорять про знос коробки передач, причому суттєвий.

При огляді транспорту, оцінці пробігу, його відповідності показникам, зазначеним у документах, слід орієнтуватися на кілька показників. Якийсь один не дасть точного уявлення. Можливі похибки та неточності. Якщо є сумніви, рекомендується звернутися до професіоналів для всебічної кваліфікованої оцінки стану ТЗ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Источник: https://akzent.zp.ua/yak-diznatisya-realnij-probig-avtomobilya-osnovni-metodi-otsinki/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top