Запорізькій край «відбудовують краще, ніж було»

Урядовців 10 європейських країн, приватні компанії, громадські та благодійні організації об’єднала Конференція з питань відновлення України – Ukraine Recovery Conference 2024. Її проведення ініціював Президент України Володимир Зеленський.  Основні теми форуму – безпека, економічна спроможність і, головне, енергетична стійкість України.

До роботи URC2024 долучилися голова Запорізької ОДА Іван Федоров та секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров на теренах конференції провів зустрічі з дипломатами, представниками бізнесу, меценатами, громадськими діячами з багатьох країн.

– Обмін думками, відверта розмова про проблеми. Презентація планів та візії майбутнього нашого регіону. Для прифронтової Запорізької області критично важливо створити безпечні умови та забезпечити соціальні і гуманітарні потреби населення вже зараз. А в майбутньому – відновити регіон за принципом «build back better», тобто «відбудовуємо краще, ніж було», – відзначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Делегація Запорізької області представила на конференції 51 проєкт, що потребує міжнародної підтримки та інвестицій.

Основні з них – у сфері безпеки та оборони, когенерації та енергетики, транспорту і логістики, розвитку агропромислового сектору, а також проєкти соціального спрямування.

– Слоган Берлінської конференції – «Єдині у захисті, об’єднані у відновленні. Разом сильніші». Ми відчуваємо підтримку міжнародних партнерів з перших днів війни. І нині знайшли порозуміння у питаннях майбутньої відбудови Запорізької області. Зокрема, вже є домовленості про підтримку енергетичної системи Запорізької області. Домовилися з інвесторами і про сприяння в реконструкції шкільних укриттів. Продовжуємо працювати та розвивати Запорізьку область. Разом переможемо! Разом відбудуємо! – підсумував Іван Федоров.

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/zaporizkiy-kray-vidbudovuiut-krashche-nizh-bulo.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top