До 20 годин без світла і тепла: BBC описало невтішний сценарій зими в Україні

Українська зима цього року може стати справжнім випробуванням для громадян. Через масовані обстріли російських окупаційних військ пошкоджено половину електрогенеруючих потужностей країни. За найгіршим сценарієм, українці можуть залишатися без світла та опалення до 20 годин на добу.

Відповідно до звіту BBC, Україна вживає заходів для пом’якшення ситуації, закуповуючи електроенергію в Європейському Союзі. Міністерство енергетики планує імпортувати рекордну кількість електроенергії для покриття дефіциту. Проте цього не вистачає для забезпечення стабільного енергопостачання, тому країна змушена запроваджувати відключення електроенергії для збереження критично важливих об’єктів, таких як лікарні та військові установи. З настанням літньої спеки ситуація може ускладнитися через підвищений попит на кондиціонери.

ДТЕК попереджає, що у випадку подальших обстрілів українських електростанцій, взимку громадяни можуть залишатися без світла та опалення до 20 годин на добу. Основною проблемою є складність та висока вартість ремонту теплових та гідроелектростанцій. «На ремонт деяких з них підуть роки, а інші, можливо, ніколи не будуть відновлені», – зазначила Марія Цатурян з «Укренерго».

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/do-20-godin-bez-svitla-i-tepla-bbc-opisalo-nevtishnij-stsenarij-zimi-v-ukrayini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top