«Запоріжелектротранс» заборгував за кредитом майже 18 мільйонів гривень: в мерії погодили реструктуризацію

Комунальне підприємство «Запоріжелектротранс» заборгувало за кредитними договорами майже 18 мільйонів гривень перед «Мотор-банком».

Про це повідомляє 061.

Відомо, що ще у 2020 році на сесії міськради депутатський корпус надав «добро», аби Запоріжелектротранс відкрило кредитну лінію на суму до 45 мільйонів для дострокового погашення лізингу, а також для проведення ремонтних робіт та реконструкції парків транспорту та тролейбусних ліній. Врешті в «Мотор Банку» комунальники взяли два кредити на загальну суму у 28,2 мільйона гривень, проте через повномасштабне вторгнення так і не змогли розрахуватися з банком. Станом на травень загальна заборгованість склала вже 17,9 мільйона гривень.

Цікаво, що в якості застави банку комунальне підприємство розписалося віддати рухомий склад – старі та нові тролейбуси та автобуси.

Через те, що джерелом сплати всіх платежів, які передбачені кредитними договорами є власні доходи підприємства «Запоріжелектротранс» від перевезення муніципальними автобусами, то в мерії вирішили відновити платний проїзд, а також після перемовин з банком погодили реструктуризацію кредитної заборгованості.

Згідно з рішенням сесії з травня 2024 року по квітень 2025 року «Запоріжелектротранс»  щомісячно сплачуватиме по 530 тисяч гривень за двома договорами, а після травня 2025 року до кінця строку дії кредитного договору (січень 2026 року) – щомісячно по  1 млн 425 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у мерії Запоріжжя вирішили повернути безконтактну оплату в муніципальному транспорті

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3790550/zaporizelektrotrans-zaborguvav-za-kreditom-majze-18-miljoniv-griven-v-merii-pogodili-restrukturizaciu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top