Температура впаде майже на 10 градусів: коли і де очікується значне похолодання

Очікується, що у червні цього року в ряді регіонів України спостерігатиметься пониження температури повітря. Визначити, де саме температура впаде найбільше, допоможуть дані синоптиків.

Згідно з інформацією Укргідрометцентру, у п’ятницю 21 червня по всій країні прогнозується суха погода, крім крайнього Сходу, де вночі можливі дощі та грози. Температура вночі коливатиметься від 11 до 16 градусів, а вдень очікується від +22 до +27, в Закарпатті до +30 градусів.

Субота у більшості областей також буде без опадів, але на Заході очікуються дощі і грози. Температура вночі становитиме +12 – +19, а вдень підніметься до +25 – +30, на Заході може досягнути +28 – +33 градусів.

У неділю опади з грозами можливі в більшості частин країни, крім Півдня та Сходу. Нічні температури будуть в межах +16 – +21, денні – від +28 до +33, на Заході і Півночі від +25 до +30.

Вітри переважно північно-західного та західного напрямку з швидкістю 5 – 10 метрів на секунду, хоча 21 червня на сході країни очікуються пориви до 15 – 20 метрів на секунду.

На наступний тиждень, зокрема 24 червня, температура в західних областях може знизитися до +21 – +23 градусів, що на 10 градусів нижче порівняно з попередніми днями.

Раніше аналізи погодних умов на червень вказували на очікувану середню температуру повітря від +19 до +23 градусів. В гірських районах прогнозується +16 – +19 градусів, що на кілька градусів вище норми. Місячна кількість опадів очікується в межах норми.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Share this post

нет
scroll to top