США та Південна Корея обговорили війну в Україні та постачання зброї з КНДР в Росію

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів розмову з міністром закордонних справ Південної Кореї Чо Те Юлом. Вони обговорили зростаюче військове співробітництво між КНДР і Росією.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Державного департаменту США.

Під час розмови Блінкен засудив поглиблення військового співробітництва між КНДР і Росією, зокрема триваючі поставки зброї, що порушують резолюції Ради Безпеки ООН. Він також висловив подяку міністру закордонних справ Південної Кореї за постійну підтримку України.
Сторони підтвердили важливість міцного союзу між США та Південною Кореєю для глобального миру, безпеки та процвітання. Блінкен також подякував міністру Чо за постійну підтримку України. Обидві сторони домовилися продовжувати співпрацю у вирішенні викликів, що створює КНДР, та підтримувати стабільність у Південно-Китайському морі.
Візит Путіна до КНДР
Нещодавно російський диктатор Володимир Путін здійснив свій перший за 20 років офіційний візит до Північної Кореї. Ймовірно, поїздка була пов’язана з пошуком додаткових постачань зброї для війни проти України.
Пыд час вызиту диктатори Путін та Кім Чен Ин підписали договір про стратегічне партнерство. Ця угода передбачає надання взаємної допомоги у випадку агресії проти одного з учасників цього договору.
Докладніше про візит Путіна до Пхеньяна — у матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top