Покинув Україну через окупацію — пішов з життя відомий мелітопольський журналіст (фото)

Покинув Україну через окупацію - пішов з життя відомий мелітопольський журналіст (фото)

Олег Гончаренко помер в Естонії, він тільки нещодавно виїхав з окупації

На 65 році життя помер журналіст, публіцист, поет та почесний громадянин Мелітополя Олег Гончаренко. Про це повідомили у Національній спілці журналістів України.

Читайте також: «Десь на небі вже бацає рок-н-рол» – помер відомий запорізький музикант Олександр Вагіс

Покинув Україну через окупацію - пішов з життя відомий мелітопольський журналіст (фото)

Олег Гончаренко був кореспондентом мелітопольської газети «Новий день». Його матеріали публікували в польських, румунських та казахстанських медіа. За своє життя Олег Гончаренко отримав чимало нагород на державних та міжнародних конкурсах, тричі був лавреатом Усеукраїнського конкурсу «Українська мова – мова єднання».

За збірку «Серце у вогні» отримав премією імені Павла Тичини. Журналіст був нагороджений медалями Івана Мазепи та Олександра Довженка Міжнародної Академії літератури та мистецтв Україні, медаллю Мелітопольської міської ради «Волонтер України. За покликом душі».

Покинув Україну через окупацію - пішов з життя відомий мелітопольський журналіст (фото)

З початку російської окупації Мелітополя у березні 2022 року, Олег Гончаренко знаходився у місті. За ним стежили, неодноразово погрожували арештом, змушували отримати російський паспорт, але він не піддався впливу загарбників та виїхав з окупованої території. Уже перебуваючи в Естонії, він важко захворів та помер.

«Сумно до болю в серці… Велика втрата для багатьох шанувальників таланту Олега. Сподіваємось, Господь прийме його душу на небесах», — передають свої співчуття мелітопольські друзі Олега Гончаренка.

Раніше ми повідомляли, що з життя пішов ветеран пожежної охорони Гапонов Володимир Васильович.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top