Гострі, хрумкі, соковиті — рецепт маринованих огірків та кабачків на зиму

Гострі, хрумкі, соковиті - рецепт маринованих огірків та кабачків на зиму

Як приготувати ідеальні мариновані огірки або кабачки за рецептом досвідченої господині

У самому розпалі сезон консервації, тож ділимося із вами рецептом приготування маринованих кабачків та огірків за рецептом досвідченої господині Світлани Юрченко. Ним вона поділилася у фейсбуці.

«Взимку такі кабачки складуть серйозну конкуренцію огіркам. Гострі, хрумкі, соковиті, вони стануть незамінним доповненням до овочевого гарніру чи м’ясної страви. Мариновані огірки за цим рецептом виходять хрусткими, твердими та неймовірно смачними», зазначає Світлана Юрченко.

Читайте також: Смачні та ароматні: авторські рецепти консервованих помідорів від запорізької господині

Інгредієнти:

— Огірки або кабачки або патисони

Маринад:

— 1 л. вода

— 50-60гр. сіль кам’яна

— 25-30 гр. цукор

— 50-60 мл. оцет 9%

Спеції:

— лавровий лист

— перець чорний горошком

— перець духмяний горошком

— кріп, петрушка , часник, листя вишні.

Гострі, хрумкі, соковиті - рецепт маринованих огірків та кабачків на зиму

Приготування:

1. На дно стерилізованих баночок кладемо всі спеції, потім огірки чи кабачки, а можна і разом — зробити асорті.

2. Огірки маленькі або середнього розміру, миємо і замочуємо холодною водою на декілька годин. Якщо в приміщенні жарко, воду частіше змінюємо, щоб була холодною. Злегка обрізаємо хвостики.

Кабачки молоденькі миємо, ріжемо кружальцями чи півкільцями товщиною 2-3 см.

3. Заповнюємо баночки щільно під самий верх. Заливаємо окропом, прикриваємо кришечками і витримуємо 10 хв. Заливаємо другий раз ще на 10 хв. Зливаємо (я зливаю через мірну кружку, щоб визначити кількість маринаду). В чисту воду (я роблю маринад завжди на чистій воді, ви робіть, як звикли робити) висипаємо цукор, сіль і як закипить додаємо оцет і зразу заливаємо в баночки (по вінця, з «гіркою»).

4. Закриваємо кришками, закручуємо, перевертаємо і гарно укутуємо.

5. На наступний день виносимо на місце зберігання (у мене комора).

Раніше ми розповідали, які спеції якнайкраще використовувати для консервації різних овочів.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top