У Запоріжжі – нова виставка плакатів воєнного часу Івана Волянського

На фасаді Туристичного інформаційного центру Запоріжжя та на проспекті Марії Приймаченко демонструється нова виставка плакатів воєнного часу від запорізького митця – Івана Волянського (Ivan Volyanskyi).

Графічний та моушн-дизайнер, пан Іван з 2014 за допомогою плакату та анімації рефлексує та висвітлює актуальні теми війни в Україні, щоб боротись з російською дезінформацією та пропагандою.

Художник брав участь більше ніж у 50 виставках та фестивалях.

Роботи автора мінімалістичні та концептуальні. Кожна графічна робота відображає українську боротьбу та агресивні дії російської федерації. Завдяки численним всеукраїнським та міжнародним виставкам, фестивалям, вже протягом 10 років його плакати закликають допомагати Україні, не забувати, що у нас агресивна війна, яку розпочала росія і продовжує її дотепер.

У 2016 році Іван Волянський став одним з переможців престижного польського фестивалю плакатного мистецтва «International Poster Biennale in Warsaw», у номінації «Кращий анімаційний плакат».

Він також є автором плакатного проекту «Posters of freedom» та активний учасник та член українського об’єднання плакатистів «Creative Sich».

До експозиції в Запоріжжі увійшли роботи, які є частиною щоденника війни, концепція якого полягає в тому, кожен день робиться плакат і до нього історія з життя автора, роздуми про минуле, теперішнє та майбутнє.

«З початком повномасштабного вторгнення, я намагаюсь робити плакати майже щодня. Таким чином, я намагаюсь передати собі та оточенню, важливість захищати Україну, не зневірюватись, не опускати руки», – каже художник.

ДОВІДКОВО

Виставки реалізуються Департаментом культури і туризму спільно в рамках проєкту Ukrainian Wartime Posters/ Плакати воєнного часу з Міжнародним симпозіумом сучасного мистецтва BIRUCHIY contemporary art project. Куратором виставки є Геннадий Козуб.

Сообщение У Запоріжжі – нова виставка плакатів воєнного часу Івана Волянського появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top