На Запоріжжя для бійців ЗСУ доставили пересувну лазню з Закарпаття

Громадська організація «Патріоти Тячівщини» передала бійцям 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яка воює на Запорізькому напрямку, лазню на колесах – пересувний комплекс із душовим відділенням, гардеробною частиною й повноцінною сауною.
«Закарпатська банька» – результат адаптації цивільної вантажівки Nissan під військові потреби у виконанні тячівських майстрів. Це повністю автономний комплекс, виготовлений за сучасними технологіями, але простий і надійний в експлуатації. Його можна використовувати в люксовому або звичайному варіанті. Для люксового зовні влаштована топка для парилки, в якій розпалюють вогнище, підігрівають воду й підтримують потрібну температуру в сауні. В обшитій деревом парилці за раз розмістяться 6 – 8 бійців. Якщо ж можливості попаритися немає, хлопці можуть просто помитися в душовому відділенні. Зверху на «Закарпатській баньці» встановлений місткий бак для води, його об’єму вистачить, щоб прийняли душ сто чоловік.
.
Лазневий комплекс обладнаний акумуляторною батарею, зарядним пристроєм для неї та генератором, які незалежні від системи живлення автомобіля. За необхідності прилаштований у спеціальній ніші генератор можна витягнути й використати для інших потреб, наприклад, заряджання телефонів, рацій, подачі світла…
Всередині комплексу все зроблено продумано, ергономічно й комфортно, до послуг бійців є навіть дзеркало з кованим обрамленням.
.
– Ми намагалися зробити лазню максимально функціональною і комфортною, щоб бійці, використовуючи її, хоч трішки відчули себе як вдома, – сказав голова ГО «Патріоти Тячівщини» Іван Медвідь. – Бажаю хлопцям не тільки гарно попаритися в «Закарпатській баньці», але й чимшвидше змити всю окупантську нечисть і живими й здоровими повернутися до своїх рідних…
.
Це далеко не перша допомога бригаді з боку ГО «Патріоти Тячівщини». Раніше організація виготовила й передала гірським штурмовикам два лазне-пральні комплекси на базі вантажівок (у яких крім душових відділень встановлені пральні машини), а також позашляховики, безпілотники, різноманітне спорядження, продукти тощо.
.
.
.
.
.
У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top