Українці зможуть оформити безвідсоткові кредити, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський оголосив про нову програму пільгового кредитування, яка стане доступною для громадян вже з 20 липня. Міністр економіки Юлія Свириденко уточнила, що в умовах дефіциту електроенергії українці зможуть скористатися безвідсотковими кредитами для закупівлі електроустаткування.

Зокрема, програма передбачає:

  • Безвідсоткові кредити для громадян. Кожен українець зможе отримати фінансування на встановлення енергоустаткування потужністю до 10 кВт.
  • Кредити для бізнесу. Для підприємств передбачені кредити на суму від 150 млн грн, які можуть бути використані для розвитку альтернативної генерації та інших цілей. Учасниками програми стануть 19 банківських установ, серед яких Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк та інші.
  • Можливості для ОСББ та ЖБК. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи зможуть брати участь у програмі пільгового кредитування на встановлення обладнання для альтернативної генерації електроенергії.

Ця ініціатива спрямована на підтримку населення та бізнесу в умовах енергетичної кризи та стимулювання розвитку альтернативних джерел енергії в Україні.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top