Запорізькі туристи взяли участь у двох водних походах

З 21 по 30 червня 2024 року відбулися водні походи 2 категорії складності під керівництвом Олександра Рожка за участю студентів – вихованців КЗ «Центр туризму» ЗОР та 3 категорії складності під керівництвом Олександра Стельмаха, в якому брали участь керівники туристсько-спортивних гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Похід проходив територіями Івано-Франківської та Чернівецької областей по річках: Чорний Черемош, Черемош та Прут, від села Зелене та Дземброня до міста Чернівці.

Учасники походів здобули знання та навички з проходження русла річки. Було відпрацьовано прийоми управління катамараном. Для корисного результату учасники походу мінялись місцями, щоб набути досвіду управління катамараном на кормі та на носу, а також проводили рятувальні роботи, кидали рятувальний кінець, збирали та розбирали катамарани, організовували робоче місце для якісної греблі на судні, пакували особисті речі та кріпити їх на катамарані, проводили обнесення судна з причини техногенних перешкод, вчилися розводити багаття чи газову систему так, щоб максимально швидко приготувати їжу.

Учасники отримали важливий досвід управління судами на гірських річках, техніки й тактики проходження перешкод і проведення рятувальних робіт, а також виявили бажання надалі підвищувати свою кваліфікацію під час таких змістовних та цікавих подорожей.

Сообщение Запорізькі туристи взяли участь у двох водних походах появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top