Запорізькі студенти-медики пішли на практику до лікарень

У студентів Запорізького державного медико-фармацевтичного університету почалася літня виробнича практика. Уже кілька років поспіль, попри складнощі навчання, на яке вплинула війна, практику ніхто не відміняв, навпаки, вона набуває нових обрисів, оскільки майбутній лікар має підтвердити свої теоретичні знання практично, довести спроможність стати кваліфікованим фахівцем.

«Практика – надзвичайно важлива компонента навчального процесу, – переконана проректор з науково-педагогічної, навчальної роботи та якості освіти, доцент Світлана Моргунцова,вона може бути навчальною чи виробничою, і залежно від цього у процесі задіяні ті чи інші кафедри і відповідальні особи.

Третій рік поспіль ми надаємо широкі можливості студентам, які завершили навчання і бажають вдосконалити практичні навички та вміння, – для них працює Літня школа. У її межах задіяні всі без винятку факультети, спеціальності, тож студенти, які перебувають в Запоріжжі, можуть долучитися до занять в аудиторному режимі, але передбачено і змішаний формат.

Всі структурні підрозділи, які беруть участь в організації роботи як практики, так і Літньої школи, повністю укомплектовані матеріально – технічними ресурсами і кваліфікованими кадрами, тому процес триває результативно і з високою віддачею».

Цьогоріч студенти університету проходять практику як у державних закладах практичної охорони здоров’я, так і у приватних. Наказом ректора ЗДМФУ у період з 24.06.24р. по 19.07.24р. визначено клінічні бази виробничої практики:

  • ННМЦ “Університетська клініка”,
  • КНП “Запорізька обласна клінічна лікарня” ЗОР,
  • КНП “Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня” ЗОР,
  • КНП “Обласний перинатальний центр” ЗОР,
  • КНП “Міська дитяча лікарня №5” ЗМР,
  • КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» ЗМР,
  • КНП «Міська лікарня № 9» ЗМР,
  • КНП “Міська лікарня №7” ЗМР,
  • UniClinic.

Виробнича практика триватиме із залученням співробітників клінічних кафедр ЗДМФУ, Центру ОСКІ, Міжкафедрального тренінгового центру та ННМЦ “Університетська клініка”.

У лікарняних закладах студентів знайомлять з вимогами до програм, які належить виконати, у відділеннях вони вивчають структуру, разом з лікарями оглядають пацієнтів, збирають анамнез біля ліжка хворого, обговорюють постановку діагнозу, а також працюють з документацією.

Джерело: сайт ЗДМФУ

Сообщение Запорізькі студенти-медики пішли на практику до лікарень появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top