У МФК «Металург» Запоріжжя новий головний тренер: клуб очолив Володимир Шаповалов

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

У МФК "Металург" Запоріжжя новий головний тренер: клуб очолив Володимир Шаповалов

Матч «Металург» — «Поділля», 19 травня 2024 року. Facebook/МФК «Металург» Запоріжжя

Муніципальний футбольний клуб (МФК) «Металург» Запоріжжя представив новий тренерський штаб. Головним тренером запорізької команди став Володимир Шаповалов, його помічниками Андрій Зубченко та Сергій Ковальов, тренером воротарів Олексій Мельник, а тренером із фізичної підготовки Олександр Шевченко.

Про це повідомили у пресслужбі МФК «Металург» Запоріжжя.

Так, зазначається, що новий тренерський штаб розпочав підготовку до нового сезону у Другій лізі триває комплектація команди та перегляд потенційних новачків.

У МФК "Металург" Запоріжжя новий головний тренер: клуб очолив Володимир Шаповалов

Новий головний тренер МФК «Металург» Запоріжжя Володимир Шаповалов. Facebook/МФК «Металург» Запоріжжя»Я очолював «Металург» у 2017 році, тоді в команді грало багато місцевих вихованців, які показували непоганий результат. Згадувати ті часи приємно. На трибунах були вболівальники, клуб рухався вперед. Зараз так само хочеться допомогти рідній команді та підняти рівень футболу в Запоріжжі. Знову велику увагу приділяємо місцевим вихованцям, декого з футболістів вже запросили. Також залишається багато молодих гравців», — заявив новий головний тренер «Металурга».

До цього, з 2021 по 2024 роки виконуючим обов’язки головного тренера був колишній футболіст «Металурга» Антон Гай. За підсумками сезону 23/24 запорізька команда вилетіла з Першої ліги у перехідних матчах з ФК «ЮКСА».

В якому турнірі гратиме «Металург» наступного сезону?

Вперше від початку повномасштабного вторгнення Другу лігу проведуть із розподілом на дві групи за географічним принципом. У кожній із них стартують по 12 клубів.

Після основної частини сезону з 22 турів чемпіон Другої ліги, який отримає путівку на підвищення у класі, визначатиметься у матчі плей-оф між переможцями двох груп.

«Металург» виступатиме в Групі Б, де окрім команди із Запоріжжя гратимуть:

  • «Ворскла-2» (Полтава);
  • «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні);
  • «Колос-2» (Ковалівка);
  • «Кремінь» (Кременчук);
  • «Лівий Берег-2» (Київ);
  • «Локомотив» (Київ);
  • «Металіст 1925-2» (Харків);
  • «Олександрія-2»;
  • «Тростянець»;
  • «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка);
  • «Чернігів».

Підготовка «Металурга» до сезону 24/25 у Другій лізі

Після зміни тренерського штабу, запорізька команда на домашньому стадіоні зіграла 5 липня передсезонний спаринг з ФК «Кремінь» Кременчук, мінімально поступившись гостям — 0:1.

У МФК "Металург" Запоріжжя новий головний тренер: клуб очолив Володимир Шаповалов

Розминка перед спарингом «Металург» — «Кремінь», 5 липня 2024 року. Facebook/МФК «Металург» Запоріжжя

Наступний товариський матч у рамках підготовки до сезону в Другій лізі «Металург» проведе 10 липня у Полтаві проти «Ворскли-2».

Раніше Суспільне повідомляло, що МФК «Металург» Запоріжжя вдома поступився ФК «ЮКСА» в другому перехідному матчі за право грати в Першій лізі. Гра завершилася з рахунком — 0:4. Другий тайм запорізька команда догравала з двома вилученнями.

Читати ще

У МФК "Металург" Запоріжжя новий головний тренер: клуб очолив Володимир Шаповалов

Читати ще МФК «Металург» Запоріжжя мінімально обіграв «Поділля» у першому домашньому матчі сезону

Share this post

нет
scroll to top