В Україні переселенцям планують надавати субсидії на оренду житла: деталі

Для внутрішньо переміщених осіб уряд розробляє механізм надання субсидій на оренду житла. Наразі документ винесено на обговорення серед представників влади, депутатів та громадськості.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга народу» Павло Фролов.

Як написав посадовець у своєму Telegram-каналі, урядовці планують покращити забезпечення соціальною підтримкою ВПО. Адже, як відомо, одна з найбільших потреб родин переселенців — це забезпечення житлом та можливістю сплачувати за його оренду. Багато родин змушені орендувати житло, що створює додаткове фінансове навантаження.

Мінсоцполітики повідомляє, що розробило новий інструмент, спрямований на ефективну та адресну підтримку ВПО, які орендують житло — надання субсидій на його оренду.

«Наразі документ планується винести на обговорення серед представників органів влади, народних депутатів та громадськості», — додав Павло Фролов.

Проведення дискусій та консультацій дозволить врахувати всі необхідні аспекти та забезпечити найбільш ефективне впровадження програми. Після завершення обговорень документ буде розглянуто урядом.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top