Естонія почне у вересні тестувати бункери на кордоні з росією

Проєкт Естонії зі створення вздовж кордону з рф оборонної лінії з 600 бетонних бункерів перебуває на стадії виготовлення прототипів, на вересень заплановано їх випробування.

Про це повідомляє ERR, передає Укрінформ.

Зазначається, що при складанні вимог до бункерів було враховано досвід російсько-української війни.

«Ми зараз підписали договір з підприємством, яке має виготовити нам три різні прототипи бункерів. У вересні ми плануємо розпочати їх тестування. Після випробувань ми зможемо вибрати, який тип бункерів буде надалі використовуватися і стане нашим стандартом. А потім ми оголосимо тендер на будівництво бункерів для всієї лінії оборони саме за цим стандартом», – розповіла глава відділу інфраструктури Національного центру оборонних інвестицій Каді-Кай Колло.

Установлювати бетонні бункери планують на державній землі. Проте якщо Сили оборони Естонії вважатимуть за необхідне встановлення деяких з них на приватних ділянках, то держава розпочне переговори з власниками.

Читайте також: Польща та країни Балтії хочуть, аби ЄС створив оборонну лінію на кордоні з росією й білоруссю

Крім бункерів, оборонна лінія включатиме протитанкові загородження, паркан з колючого дроту. Підписати договір на їх встановлення планується через три місяці, а розпочати роботи зі зведення бункерів уздовж кордону з рф – наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, Естонія побудує на російському кордоні лінію оборони, що складатиметься приблизно з 600 бетонних бункерів.

Переважна більшість буде побудована на північному та південному сході країни. Проте деякі бункери також будуть розташовані в центральній зоні поблизу Чудського озера, навпроти російського берега.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3883271-estonia-pocne-u-veresni-testuvati-bunkeri-na-kordoni-z-rosieu.html

Сообщение Естонія почне у вересні тестувати бункери на кордоні з росією появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top