Українцям у трьох областях скасували плату за газ: важливий нюанс

Українці у трьох областях отримали підтримку – в наступному опалювальному сезоні вони не будуть сплачувати за газопостачання.

Зааява виглядає голосно, але є важливе уточнення: населенню просто постачатимуть скраплений газ у балонах як гуманітарну допомогу.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило, що мешканці Харківської, Донецької та Сумської областей будуть звільнені від плати за газ. Ця ініціатива, спочатку задумана для харків’ян, була розширена на інші регіони.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук зазначила, що проект спрямований на забезпечення скрапленим газом вразливих категорій населення, які проживають у зонах активних бойових дій.

Проект відповідної постанови розробляється спільно Міністерством енергетики, Мінреінтеграції, прифронтовими громадами, обласними військовими адміністраціями та іншими зацікавленими сторонами. Верещук підкреслила, що гуманітарне реагування має забезпечити побутовим газом якомога більше громадян на прифронтових територіях, тому проект буде розповсюджено не лише на Харківщину, а й на Сумщину та Донеччину.

Для решти українців газ постачають 12 компаній, кожна з яких має свій тариф. Більшість споживачів купує газ від Нафтогазу за ціною 7,96 гривні за кубометр. Найдешевший газ – 7,70 гривні за кубометр – постачає компанія «Еру Людям».

«Ми маємо забезпечити гуманітарним побутовим газом вразливі категорії населення прифронтових територій. Тому необхідно обʼєднати зусилля і злагоджено відпрацювати цей гуманітарний трек на Харківщині для подальшого масштабування в інших прифронтових регіонах», – наголосила Віцепремʼєрка.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top