Питну воду використовують для поливу: КП «Облводоканал» скаржиться на несанкціоновані врізки

У громадах Запорізької області спостерігається проблема з водозабезпеченням, яка загостюється через спеки. В той час як деякі споживачі використовують питну воду для поливу, іншим не вистачає її для побутових потреб.

Про це повідомив гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський під час брифінгу, передає Акцент.

За словами Басанського, проблема водозабезпечення сільських громад особливо актуальна в літній період. 60-70 % водопровідних мереж області побудовані понад 50 років тому. Нині вони вичерпали свій експлуатаційний ресурс і знаходяться в незадовільному стані. Але аварійні ситуації не єдина причина «зневоднення».

– Ми констатуємо недостатній облік питної води на приладах обліку споживачів. І як наслідок – нераціональне її використання. Через відсутність технічної води окремі громадяни використовують для поливу питну. А в інших її не вистачає навіть на побутові потреби, – розповів гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський.

Одна з причин нестачі води – несанкціоновані врізки, – відзначив керівник комунального підприємства.

У травні в Кушугумській ОТГ по двом врізкам було подано 100 тисяч кубометрів води. Натомість лічильники споживачів показали лише 30 тисяч. При цьому великих витоків на мережах в цей час не було. Отже, лічильники споживачів встановлені не в точці приєднання. Це дозволяє людям безконтрольно використовувати воду і не сплачувати в повному обсязі за послугу. Ми плануємо взяти в користування всі водопровідні мережі, які перебувають на балансі сільських комунгоспів, і будемо наводити там лад, – зазначив генеральний директор КП «Облводоканал» Сергій Басанський.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top