Багі став символом надії– нацгвардієць із Запоріжжя понад десять разів евакуював поранених з поля бою (відео)

Багі став символом надії– нацгвардієць із Запоріжжя понад десять разів евакуював поранених з поля бою (відео)

Військовий з бригади НГУ «Хортиця» рятує життя під ворожим вогнем

Боєць 23 окремої бригади «Хортиця» Національної гвардії України на псевдо Крава вже став легендою свого підрозділу. Він водій багі, який вже понад 10 разів виїжджав під обстрілами на передову, щоб забрати поранених побратимів з поля бою. Його історію розповіли у фейсбуці бригади (відео дивіться нижче).

Читайте також: «Не маємо права забувати про Героїв» — у Запоріжжі відбулася акція на підтримку полонених захисників (фото)

До початку повномасштабного вторгнення Крава був у Польщі, працював там водієм. Однак у 2023 році повернувся на Батьківщину, аби боронити її на фронті. Приєднався до Нацгвардії на Донецькому напрямку. Там його головним завданням було евакуювати тяжкопоранених бійців з передньої лінії фронту.

Як пишуть на сторінці бригади, Крава завжди готовий ризикнути й кинутися в саме пекло, щоб витягнути і врятувати тих, хто цього потребує. Його багі, пронизаний осколками, став символом надії для тих, хто опинився на межі життя і смерті.

«Я завжди залишаюся холоднокровним, спокійним. Не панікую під час обстрілів, просто роблю свою роботу. Мені головне – доставити поранених, я більше переживаю за них під час евакуації» , — розповідає Крава.

Також ми розповідали про прикордонника із Запоріжжя, який півтора року провів у російському полоні . Там окупанти знущалися з бійців — спочатку били їх ногами та прикладами, а потім російський майор зі свого пістолета прострелив захисникам ноги.

Вбивши трьох прикордонників, кат націлив пістолет на Вʼячеслава. Але пістолет не спрацював. Тричі російський солдат намагався застрелити В’ячеслава і лише неякісні набої врятували військовому життя.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top