Як жителям Запоріжжя перенести спеку безпечно: поради спеціаліста

Температура в Запоріжжі б’є рекорди, а найближчими тижнями синоптики прогнозують до +40°C. Лікарка дала поради, як перенести спеку з найменшою шкодою для здоров’я.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на лікарку із загальної гігієни Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Катерину Острогляд.

Як подбати про себе під час спеки?

Основні поради фахівчині:

  • уникати перебування на сонці з 11:00 до 16:00,
  • не залишати дітей та тварин в автомобілі,
  • задля підтримки водного балансу в організмі бажано пити 1,5-2 літри води на добу,
  • відмовитись від алкоголю, солодких газованих напоїв, кави та паління.

Лікарка радить використовувати сонцезахисні креми, носити головний убір та легкий світлий одяг.

У таку спекотну погоду краще вживати «легкі» страви: салати, овочі, фрукти, ягоди, овочеві супи, нежирне м’ясо. Відмовтесь від жирних страв та гострих спецій, адже вони можуть підвищити температуру тіла, ⎼ запропонувала Катерина Острогляд.

Фахівчиня нагадує, що основними ознаками теплового удару є запаморочення, головний біль, підвищена температура, пришвидшене серцебиття, втрата свідомості. Людину із тепловим ударом потрібно перемістити в тінь і дати попити прохолодної води.

Також з обережністю слід перебувати на сонці людям похилого віку, дітям, вагітним жінкам, людям зі світлим кольором шкіри, гіпертонією, алергією, хто має новоутворення, меланоми, захворювання ендокринної системи.

Якщо людина не вбереглась і втратила свідомість на сонці, слід негайно викликати «швидку» за номером 103 або 112.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top