15-й ОМКФ оголосив склад журі Національного конкурсу

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль оголошує склад журі, яке оцінюватиме фільми Національної конкурсної програми, повідомила пресслужба фестивалю.

До складу журі увійшли:

  • Аліса Коваленко – режисерка документального кіно, чиї фільми здобули численні нагороди на міжнародних кінофестивалях, членкиня Європейської та Української кіноакадемій. Її фільми “Аліса в країні війни” (IDFA 2015) та “Домашні ігри” (Sheffield DocFest 2018) взяли участь у понад 100 фестивалях і отримали низку відзнак та нагород. Її повнометражний документальний фільм “Ми не згаснемо” мав світову прем’єру на кінофестивалі Berlinale 2023, став найкращим документальним фільмом VII Кінопремії “Золота Дзиґа”, а також був відібраний до селекційного списку Європейської кіноакадемії для номінації “Найкращий європейський документальний фільм” 2023.
  • Ліза Марі Руссо – кінематографістка та продюсерка, яка очолювала три фонди Великої Британії. Її фільми демонструвалися на престижних фестивалях по всьому світу, в кінотеатрах, на телебаченні та на стрімінгових платформах. Керувала фондом BFI Doc Society Fund з 2018 по 2021 рік, а потім була виконавчою продюсеркою окремих проєктів. У 2009 році разом з Кейт Огборн заснувала Fly Film. Вона також є консультанткою Sheffield DocFest MeetMarket і ACE Producers, співпродюсеркою Autofiction Films українського документального фільму “Поема для маленьких людей” і заступницею члена журі Європейського фонду солідарності з українським кіно.
  • Сахра Карімі – кінорежисерка, сценаристка і викладачка університету родом з Афганістану. У 2012 році заснувала власну кінокомпанію та мультимедійну студію Kapila Multimedia House у Кабулі, щоб підтримувати незалежних афганських кінематографістів та митців. Стала першою жінкою в історії Афганістану, яка очолила державну кінокомпанію Afghan Film. Вона також перша і єдина жінка з Афганістану, яка здобула ступінь доктора кіномистецтва, і єдина афганська кінорежисерка, яка є членкинею Словацької академії кіно і телебачення. У творчому доробку має близько 30 короткометражних ігрових і документальних фільмів, а також Сахра є лауреаткою багатьох міжнародних кінонагород, зокрема Словацької національної кіно- і телепремії, Міжнародного фестивалю документального і короткометражного кіно в Більбао, фестивалів Sole Luna, Morodas Doc Film Festival (Італія), Cine Film Festival та інших.
  • Ванда Адамік Грицова – власниця компаній Wandal Production і Alluvium Production, раніше працювала генеральною директоркою Media Pro Entertainment Group Slovakia та була президенткою Словацької академії кіно і телебачення. Зараз вона працює над фільмом “Виліт з Кабула”, історичною драмою “Кригою вниз” і телесеріалом “Три береги Дунаю”.
  • Майк Фіггіс – кінорежисер, письменник і композитор, який часто поєднує ці професії. Майк приєднався до експериментальної театральної групи PEOPLE SHOW і багато гастролював. Саме тоді він почав експериментувати з кіно і звуком, додаючи елементи живого театру та опери. Здобув визнання з фільмом “Грозовий понеділок” (1988). В його доробку стрічки “Внутрішнє розслідування” (1990), “Залишаючи Лас-Вегас” (1995), “Міс Джулі” (1999), він експериментував із розділеним екраном у стрічці, “Таймкод” (2000), що став першим цифровим фільмом, знятим в реальному часі тощо. “Лукреція Борджиа” (2011) стала першою оперою, яку транслювали в 3D по всій Великій Британії. Також Майк є автором книг “Створення цифрового кіно” та “36 драматичних ситуацій для кіно”, в яких досліджуються виклики нового кіно та структури сюжету. Остання його робота – документальний фільм про створення нового епічної стрічки Френсіса Форда Копполи “Мегалополіс”.

 

https://i.lb.ua/109/51/668d36919bbd4.png

Фото: new.oiff.com.ua

15-й ОМКФ відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в Києві.

За перемогу в національному конкурсі змагатимуться 10 повнометражних стрічок.

Переможців визначать в номінаціях “Найкращий український повнометражний ігровий фільм” та “Найкращий український повнометражний документальний фільм”


Фестиваль проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу, Українського культурного фонду та Польського Інституту у Києві.

Офіційні локації кінофестивалю:

Parkovy – це комплекс івент локацій світового рівня у самому центрі Києва 

Будинок кіно – фестивальний центр 

Кінотеатр “Оскар”

 

Джерела:

https://lb.ua/culture/2024/07/09/623244_15y_omkf_ogolosiv_sklad_zhuri.html

https://new.oiff.com.ua/news/

Сообщение 15-й ОМКФ оголосив склад журі Національного конкурсу появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top