Президент Зеленський та українська делегація прибули до Вашингтона на саміт НАТО

Українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським прибула до Вашингтона для участі в саміті НАТО, який проходить 9-11 липня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

https://img.unn.ua/img/2024/07/09/1720535746-3345-large.webp

Президент України Володимир Зеленський та перша леді України Олена Зеленська вже прибули до Вашингтона, передає УНН із посиланням на FREEДОМ.

 

У вівторок вранці Президент України він та перша леді Олена Зеленська поклали вінки до Меморіалу жертв Голодомору у Вашингтоні, там Зеленський також поспілкувався з місцевою громадою українців.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_07/1720535491-713.jpeg

Він подякував їм за активну підтримку України, за те, що у Сполучених Штатах «не забувають про Україну, – це дає сигнал європейським державам зберігати цю єдність».

Він також висловив вдячність українцям США за сприяння наближенню України до НАТО.

«І це обов’язково станеться», – сказав Зеленський.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_07/1720535491-446.jpeg

Відповідаючи на запитання, як обстріл росією Охматдиту вплине на допомогу Україні з боку Заходу, Зеленський сказав: «На полях НАТО у нас очікується багато двосторонніх зустрічей. Пріоритетом є забезпечення системами протиповітряної оборони. І президент (Джо) Байден, й інші лідери можуть бути більш рішучими, ніж це було до цього».

Президент ще раз подякував за надання Сполученими Штатами пакету допомоги, який був проголосований у Конгресі цього року.

Як повідомлялося, Меморіал жертвам Голодомору, присвячений мільйонам загиблих українців, було відкрито 7 листопада 2015 року в центрі столиці США.

Фото Володимира Ільченка, Укрінформ

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3883536-zelenskij-ta-ukrainska-delegacia-pribuli-do-vasingtona-na-samit-nato.html

Сообщение Президент Зеленський та українська делегація прибули до Вашингтона на саміт НАТО появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top