Кульмінація підготовки: тральщики «Чернігів» і «Черкаси» провели навчання з кораблями НАТО

Українські протимінні кораблі «Чернігів» і «Черкаси» взяли участь у навчаннях «Сі Бриз», які проходили біля узбережжя Глазго.

Про це повідомило Об’єднане командування ВМС НАТО.

Навчання є частиною довгострокового багатонаціонального плану з підтримання боєготовності між членами і партнерами НАТО в Чорноморському регіоні.

https://armyinform.com.ua/wp-content/uploads/2024/07/gsb6aniwwaaicjd-scaled.jpeg

/mc.nato.int/media-centre/news/2024

 

Двотижневі навчання відбулися під керівництвом 6-го флоту США, а приймала їх Велика Британія. Вони відбувалися в затоках Ферт-оф-Клайд і Північний Мінч біля західного узбережжя Шотландії за участю військових кораблів НАТО і України.

Загалом у них взяли участь 11 країн: Болгарія, Естонія, Грузія, Греція, Японія, Польща, Швеція, Туреччина, Україна, Сполучене Королівство і США.

 

https://mc.nato.int/resources/uploads/2233/transit-sea-breeze-QmbO91.jpg

/mc.nato.int/media-centre/news/2024

 

Вони стали кульмінацією дворічної підготовки українського персоналу і екіпажів протимінних кораблів, яка дала їм змогу успішно планувати, контролювати і здійснювати заходи з протимінної діяльності за різних сценаріїв.

У навчаннях взяли участь кораблі Постійної протимінної групи НАТО 1 (SNMCMG1) — FGS Donau (Німеччина), ENS Ughandi (Естонія) і FS Cephee (Франція), які підтримували тренування і міжнародну співпрацю.

Навчання включали базові маневри з управління кораблем, буксирування, вправи з озброєнням, рух у строю та водолазні роботи.

Український персонал відпрацював планування навчань, зокрема в умовах асиметричної ворожої мінної загрози в районі озера Лох-Еве.

Екіпажі українських протимінних кораблів і командний склад продемонстрували зразковий ентузіазм, виконавши усі свої навчальні завдання і перевершивши усі очікування. Міжнародна морська співпраця між членами Альянсу має вирішальне значення для цих зусиль і, я впевнений, продовжуватиме зростати в майбутньому, — сказав комодор Королівських ВМС Великої Британії Бенфілд, співголова Коаліції з розвитку морських сил і засобів для України.

Це вже 24-ті навчання. Такі навчання щорічно відбувалися в Чорному морі до вторгнення росії в Україну у 2022 році.

Можливість тренуватись і відпрацьовувати реальні сценарії гарантує, що члени Альянсу і партнери зможуть створити безпечне і процвітаюче морське середовище в Чорному морі в постконфліктну епоху, що є життєво важливим як для українського, так і для глобального процвітання.

ВМС України отримали два тральщики класу Sandown за угодою між Україною та Великою Британією, яку ратифікували у січні 2022 року.

Після цього українські моряки вирушили до Британії для навчання.

https://pravdatutnews.com/emergency/2024/07/09/44356-ukrayinski-protyminni-korabli-chernigiv-i-cherkasy-vzyaly-uchast

Сообщение Кульмінація підготовки: тральщики «Чернігів» і «Черкаси» провели навчання з кораблями НАТО появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top