Директору держпідприємства із Якимівки повідомили підозру у зрадниці

Керівнику державного підприємства із селища Якимівка Мелітопольського району Запорізької області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та зловживанні службовим становищем (ч. 4, ч. 6 ст. 111-1, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, з початку збройної агресії проти України та окупації Мелітопольського району директор державного підприємства НААН, яке функціонувало у смт Якимівці, добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

Чоловік погодився на призначення керівником так званого «Государственного предприятия опытного хозяйства «АКИМОВСКОЕ» опытной станции эфиромасличных и малораспространенных культур НААН», створеного окупантами на матеріальній базі захопленого ними українського сільгосппідприємства.

Керуючи ним, передав у розпорядження окупаційній владі цілісний сільськогосподарський майновий комплекс та інші матеріальні ресурси. Надав у постійне користування земельні ділянки державної форми власності площею понад 1 тис. га.
Надалі у взаємодії з державою-агресором та незаконними органами влади здійснював господарську діяльність.

Також чоловік добровільно балотувався та був обраний депутатом від політичної партії «Единая россия» до незаконно створеного органу місцевого самоврядування та брав активну учать у заходах політичного характеру, спрямованих на підтримку держави-агресора.

«Збір доказів у кримінальному провадженні здійснено за сприяння Державного космічного агентства України», — повідомили у Запорізькій облпрокуратурі.

 

 

 

 

 

 

.

.

.

 

Share this post

нет
scroll to top