Ухиляються від військової служби — скільки чоловіків розшукує ТЦК у Запорізькій області

Ухиляються від військової служби - скільки чоловіків розшукує ТЦК у Запорізькій області

За півтора року складено майже 4300 протоколів про порушення

У Запорізькій області з початку 2023 року ТЦК та СП оголосили у розшук 2702 осіб. Про це йдеться в документах, що опинилися у розпорядженні NV.

Читайте також: Як згенерувати у застосунку Резерв+ копію військово-облікового документа – алгоритм дій

Ухиляються від військової служби - скільки чоловіків розшукує ТЦК у Запорізькій області

Від початку 2023 року всього складено майже 4300 протоколів за порушення правил військового обліку в особливий період та неподання списків юнаків, які підлягають приписці до призовних дільниць.

Порушників притягують не тільки для адміністративної відповідальності, а й до кримінальної — всього за півтора року подано 557 заяв.

Якщо порівнювати цифри Запорізької області з іншими, то можна побачити, що подекуди різниця є доволі великою. Але це все одно не дає статистичної вибірки. Найбільше всього «ухилянтів» розшукують у Львівській (майже 86 тис.), Закарпатській (54 тис.) та Івано-Франківській (33 тис.) областях.

Як передає NV, в Україні близько 5-6 млн людей, придатних для проходження служби. Тож потенційна кількість порушників все ще залишається досить великою, навіть якщо відняти тих, хто оновив свої дані, та чинних військових.

Раніше ми повідомляли, що ексвоєнкому із Запоріжжя, який використовував військовослужбовців як ремонтників, оголосили про підозру.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top