У Запоріжжі працюють над виявленням додаткових місць, які можуть використовуватися як укриття

Мапа укриттів Запоріжжя на 70% складається з закладів освіти. Якщо з 1 вересня влада планує вивести дітей в школах, де є укриття на очне навчання, то ці сховища будуть використовуватися виключно для потреб дітей. У зв’язку з цим постає логічне питання, а де мають укриватися від ракетних атак всі інші цивільні мешканці?

Журналісти 061 задали це питання на брифінгу очільнику Запорізької ОВА Івану Федорову і він зазначив, що зараз представники влади працюють над виявленням додаткових місяць, які могли б використовуватись в якості укриттів.

«Сьогодні є два пілотні мікрорайони, в яких це буде робитися. Це Олександрівський та Хортицький. Спільна комісія між обласною, міською владою та ДСНС проводить ревізію кожного будинку, не дивлячись на форму власності — будь то вона приватна чи комунальна. Зараз буде проводитись атестація приміщень, які можливо будуть функціонувати як укриття. Після їх ідентифікації ми будемо додавати їх в перелік укриттів, які можуть так використовуватись. З іншого боку, сьогодні є такий знижений запит у мешканців міста Запоріжжя на укриття взагалі. Але це точно не означає, що ми як влада не маємо готуватись до будь-якого розвитку сценаріїв, як готуємося до зими. І тому ми робимо фронтальні перевірки від будинку до будинку», — зазначив Федоров.

Також посадовці наголошують на тому, що є проблемні ситуації з ОСББ та багатоповерховими будинками, що мають укриття, але відмовляють в доступі мешканцям інших будинків.

«Тож після фронтальної перевірки всіх укриттів ми будемо рухатись далі, для того, щоб достукатися до всіх мешканців, що це спільна біда і спільна проблема, яку ми маємо вирішити», — зазначив Федоров.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Запоріжжя адаптується до нових реалій навчання під час війни

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top