Театр Романа Віктюка у Москві припинив існування

Московський театр народженого у Львові режисера Романа Віктюка припинив існування під старою назвою, повідомляє зокрема https://www.radiosvoboda.org/

Кілька вистав будуть зняті з репертуару. Про це заявив новий мистецький керівник театру Костянтин Богомолов.

Богомолов повідомив, що тепер установа називатиметься «Театр-сцена Мельников» – на честь архітектора будівлі Костянтина Мельникова.

«Це буде театр, що спирається на традиції російського драматичного мистецтва у всьому різноманітті його проявів – від психологічних до формотворчих. Це буде театр, відкритий сучасності, який чуйно реагує на життя нашого суспільства», – заявив Богомолов.

Костянтин Богомолов був призначений художнім керівником театру Віктюка 7 червня, а також продовжує обіймати посаду художнього керівника московського Театру на Малій Бронній. Богомолов відомий лояльністю до російської влади, виступає також як публіцист, викриваючи російську інтелігенцію в недостатньому патріотизмі.

Деякі вистави, поставлені народженим у Львові режисером, будуть зняті з репертуару: це  «Служниці», «Остання любов Дон Жуана», «Незрівнянна», «Ілюзії кохання», «Маскарад маркиза» та «Кіт у чоботях», які стали класичними. Виставу Віктюка «Федра» Богомолов має намір переробити і випустити в новій редакції.

За словами Голубєва, Костянтин Богомолов має намір переглядати решту вистав і ухвалювати рішення про їхнє зняття або повернення до репертуару. Також, пише актор, із соцмереж театру прибрані відео та фотографії Романа Віктюка й заборонені пости про нього.

За матеріалами https://www.radiosvoboda.org/,  https://zbruc.eu/

Фото: https://zbruc.eu/

Сообщение Театр Романа Віктюка у Москві припинив існування появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top