У Запоріжжі за тиждень виявили 3 випадки захворювання на хворобу Лайма

За тиждень з 28 червня по 5 липня в Запоріжжі було зафіксовано з випадки хвороби Лайма, 2 випадки вірусного гепатиту А та більше сотні випадків інфекційніх захворювань.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на Запорізький обласний ЦКПХ.

Всього спеціалісти провели розслідування 119 випадків інфекційних захворювань.

Обстежили 87 хворих з дисфункцією кишкового тракту на холеру. Холерного вібріону не виявлено.

На кишкові інфекції захворіло 51 особа, в тому числі 3 особи на сальмонельоз, що нижче на 7,3 % показника минулого тижня. Діти серед захворілих складають – 70,6 % (36 випадків). Серед внутрішньо переміщених осіб зареєстровано 13 випадків захворювання на ГКІ.

За медичною допомогою через нанесені тваринами ушкодження звернулось 38 мешканців міста (в тому числі 7 дітей).

За тиждень зареєстровано 9 звернень за медичною допомогою з приводу укусів кліщами, зареєстровано 3 випадки захворювання на хворобу Лайма.

За минулий тиждень зареєстровано 2 випадки вірусного гепатиту А, із них діти -1.

Хворих на черевний тиф, дизентерію, не зареєстровано.

Зокрема, провели дослідження 25 проб питної води з водорозподільчої мережі на мікробіологічні показники – відхилень не зареєстровано. Також здійснили 24 проби питної води на санітарно-хімічні показники – зареєстровано 4 проби з перевищеннями ( вміст тригалогенметанів (сума)).

Дослідили 20 проб води р. Дніпро, виявлено відхилення по мікробіологічним показникам в 7 пробах (лактозопозитивні палички (ЛКП), холероподібний вібріон), та в 100% проб по санітарно-хімічним показникам (забарвлення, завислі речовини, водневий показник, хімічне та біохімічне споживання кисню) – ДВС-1 (глибина, поверхнева), ДВС-2 (поверхнева), пляж «Центральний» (права та ліва сторона), пляж «Правий берег», пляж по вул. Л.Шмидта, готель «Ріца» , «Водограй», зона відпочинку «Хвиля» та «Гребний канал».

Провели дослідження 4 проб піску на пляжі «Центральний», пляжі «Правий берег» та на пляжі по вул. Л. Шмидта на мікробіологічні та паразитологічні показники, відхилень не зареєстровано.

Крім того, здійснили 162 дослідження атмосферного повітря, зареєстровано 11 перевищень по фенолу, сірководню, формальдегіду, аміаку в Вознесенівському районі, по сірководню в Дніпровському району та Шевченківському районах, по фенолу, сірководню, сірковуглецю та формальдегіду в Заводському районі.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top