Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд — фото

Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото

Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки під час жаркої сухої погоди — зараз дуже багато пожеж в екосистемах

Внаслідок сухої та спекотної погоди у Запорізькій області встановлено найвищий 5 клас пожежної небезпеки (надзвичайна пожежна небезпека), що значно збільшило ризик виникнення пожеж у природних екосистемах.

Читайте також: Напали на жінку прямо у під’їзді – у Запоріжжі затримали двох злочинців

10 липня рятувальники загасили загоряння сухої трави на відкритій території поблизу садового товариства одного із населених пунктів Запорізького району на загальній площі 3 га. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС України у Запорізькій області. 

Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото

Погода сприяла швидкому розповсюдженню вогню, який перекинувся на вісім господарчих споруд.

Складність гасіння полягала в тому, що особливості рельєфу та захаращеність вулиць садового товариства не було можливості проїзду пожежних автоцистерн, крім цього найближче вододжерело знаходилося на відстані близько 2 км від пожежі.

За допомогою підручних засобів надзвичайникам вдалося зупинити полум’я, яке загрожувало іншим дачним будинкам. Жертв та постраждалих немає. В ході попереднього розслідування з’ясувалося, що на території одного із дачних будинків двоє чоловіків розрізали металеві ворота за допомогою електроінструменту. Через порушення правил пожежної безпеки під час робіт іскра попала на суху траву, яка в результаті загорілася. Від ГУ ДСНС на ліквідацію залучалася 5 одиниць техніки та 22 рятувальники.

Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото

Усього за добу запорізькі рятувальники загасили 24 пожежі в екосистемах

Впродовж доби співробітники ДСНС загасили 24 пожежі на відкритих територіях у Запоріжжі та Запорізькому районі. З них чотири загоряння — внаслідок обстрілів у Пологівському та Василівському районах. Вогонь заподіяв шкоди навколишньому природному середовищу на загальній площі понад 105 га.

10 липня рятувальники загасили загоряння сухої трави в одному із районів Запоріжжя на площі 1,5 га.

Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото

Від аграріїв Пологівського району надійшло повідомлення, що внаслідок ворожого обстрілу горіло три поля з озимою пшеницею на загальній площі 89 га. Пожежа самоліквідувалася. Підрозділи ДСНС на гасіння не залучалися.

Не будьте ворогом своєї країни!

Рятувальники суворо закликають дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки під час жаркої сухої погоди! Пам’ятайте, найменша іскра може призвести до масштабних пожеж, завдати шкоди навколишньому середовищу, майну та життю людей.

Будь ласка, не паліть суху траву і сміття, не кидайте недопалки — не будьте ворогами своєї країни. В умовах повномасштабної війни в Україні такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків воєнної агресії рф і порятунку людей, надзвичайники змушені виїжджати на гасіння сухостою.

Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото

Читайте також: Знайшли на місці пожежі — у Запоріжжі співробітники ДСНС врятували пташеня

Тож, будьте відповідальними та обережними! Дотримання простих правил пожежної безпеки може врятувати життя та зберегти наші природні ресурси.

Ми писали, що рятувальникам вдалося загасити складну пожежу посеред річки Дніпро у Запорізькому районі. 10 липня у плавневій зоні на острівці горіла суха трава, очерет та кущі окремими осередками на площі 4 га. Складність гасіння пожежі полягала у неможливості спеціальної пожежної техніки дістатися до її осередків.

Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото Через загоряння трави на дачах у Запорізькому районі згоріло вісім господарчих споруд - фото

Джерело

Share this post

нет
scroll to top