Запорізькі університети взяли участь у міжнародній конференції про роль вишів у відновленні України

В Університеті Вістула (Варшава) відбулася Друга міжнародна конференція Twinning UK-Ukraine «Роль університетів у повоєнному відновленні України».

У ній взяли участь і представники запорізьких університетів: ЗНУ представляли ректор Микола Фролов і проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародної та проєктної діяльності Олена Тупахіна, “Запорізьку політехніку” – проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності Валерій Наумик та керівниця центру інтернаціоналізації та міжнародного співробітництва Аліна Казурова.

Під час конференції її учасники дізналися про надану гуманітарну підтримку українським університетам, реалізовані активності, серед яких найрізноманітніші школи, курси, тренінги і майстер-класи, які дали змогу академічним спільнотам розвиватися.

Запорізькі виші поділилися з усіма учасниками конференції власним досвідом успішного партнерства. Це ж радо зробили й інші представники університетів-учасників Twinning:

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка,
  • Даремський університет,
  • Університет Кардіффа,
  • Університет Лестера,
  • Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського,
  • Ужгородський національний університет,
  • Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,
  • Черкаський державний технологічний університет.

Як зазначено у фейсбуку ініціативи Twinning UK-Ukraine: «Академічні спільноти цих вишів досягли чудових результатів у втіленні проєктів актуальних у воєнний час і корисних для повоєнної відбудови, у реалізації мобільності викладачів і студентів, щоб перейняти найкращі практики та знання європейського рівня в наданні допомоги для відновлення й підсилення матеріально-технічних можливостей».

Джерело і фото: сторінки ЗНУ та “Запорізької політехніки” у соцмережах

Сообщение Запорізькі університети взяли участь у міжнародній конференції про роль вишів у відновленні України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top