Як перевірити наявність штрафів від ТЦК: вартість послуги

Наявність штрафів від ТЦК за порушення правил військового обліку українці можуть перевірити на сайті держданих Опендатабот. Нову функцію сервіс запустив 10 липня. Наступного дня її зробили платною. 

Про це повідомили на сайті Опендатабот.

Для перевірки користувачам необхідно ввести ПІБ та дату народження. Після цього система автоматично згенеровує PDF-звіт про відсутність або наявність відкритих виконавчих проваджень за штрафом від ТЦК. Ще в середу, 10 липня 2024 року, цього було достатньо і функція була безкоштовною.

Однак через великий попит вже сьогодні ситуація змінилася, і тепер користувачі мають спершу сплатити 99 гривень, після чого отримають інформацію.

До того ж, окрім безпосередньо відвідування ТЦК чи встановлення застосунку Резерв+, українці можуть дізнатися про свій статус через Автоматизовану систему виконавчого провадження.

Це комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу.

Вільний та безоплатний доступ до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечує Міністерство юстиції України у мережі на своєму офіційному веб-сайті за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу.

Пошук інформації через веб-сайт здійснюється за такими параметрами: 

  • прізвище, ім’я, по батькові
  • число, місяць, рік народження боржника — фізичної особи та прізвище,
    ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача — фізичної особи
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі
    юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань для
    юридичної особи — боржника та стягувача
  • УНЗР стягувача — фізичної особи, боржника — фізичної особи (за наявності)
    номер виконавчого провадження.

Раніше журналісти Акценту розповідали чи можуть ТЦК відстежувати чоловіків через Резерв+.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top