У Нідерландах оштрафували компанію за участь у будівництві Кримського мосту

У Нідерландах оштрафували на майже 1,8 мільйона євро компанію-постачальника будівельного обладнання Dieseko Group BV, яка брала незаконну участь у будівництві Кримського мосту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, прокуратура звинуватила компанію в порушенні міжнародних торговельних санкцій.

“Dieseko Group BV виплатила державі загальну суму 1 780 000 євро в межах позасудового врегулювання. Ця сума складається зі штрафу в розмірі 180 000 євро та позбавлення незаконно отриманої вигоди в розмірі 1 600 000 євро”, – заявили в прокуратурі.

За даними розслідування, у період з 2015 по 2016 компанія продавала установки та комплектуючі до них для будівництва Кримського мосту. Крім того, Dieseko Group відправляла на об’єкт фахівців для надання технічної допомоги.

Наголошується, що це відбулося після того, як Євросоюз запровадив санкції проти РФ у червні 2014 року після окупації Криму. Вони передбачали заборону на продаж товарів та надання послуг компаніям, фізичним та юридичним особам у Криму.

Читайте також: У командуванні ВМС запевнили, що Керченський міст буде зруйнований

У прокуратурі додали, що з виплатою штрафу справу закрито. Компанія визнала провину та обіцяла не допускати подібних ситуацій у майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, почесний консул України у Королівстві Нідерланди Карел Бургер Дірвен заявляв, що сім нідерландських компаній брали участь у будівництві мосту з Росії в окупований Крим через Керченську протоку.

https://www.ukrinform.ua/rubric-tymchasovo-okupovani/3884775-u-niderlandah-ostrafuvali-kompaniu-za-ucast-u-budivnictvi-krimskogo-mostu.html

Сообщение У Нідерландах оштрафували компанію за участь у будівництві Кримського мосту появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top